Weekend I Love Romania: Andrea Bocelli

Aflat pentru prima dată la noi în țară, în mai 2013, tenorul italian Andrea Bocelli a fost ovaționat de peste 20.000 de spectatori. Pe scena de la Romexpo, Andrea Bocelli și soprana Angela Gheorghiu au interpretat, printre altele, celebrul duet “Brindisi” din “La Traviata” de Giuseppe Verdi.

Cei doi au mai cântat împreună și în 2009, la un eveniment caritabil desfășurat la Colosseumul din Roma. La București, tenorul italian a ridicat publicul în picioare și la finalul piesei “Time to say goodbye”, cântec pe care Andrea Bocelli l-a interpretat prima dată la festivalul de la San Remo în 1995, sub numele “Con te partiro”.

Cariera muzicală a tenorului orb de la vârsta de 12 ani continuă, iar noi sperăm ca drumurile să-l aducă din nou în România pe Andrea Bocelli.

Andrea Bocelli a debutat la Festivalul San Remo, în 1994, la secţiunea dedicată debutanţilor, unde câştiga cu melodia “Calmo della Sera”. Imediat după festival, Bocelli a lansat primul său album, ce purta titlul melodiei câştigătoare. După ce melodia ”Con te Partiro” i-a adus recunoașterea internațională, Bocelli a debutat și în operă, în 1997, interpretând cu succes părţi din “Madame Butterfly” şi “Tosca”.

În weekendul special I Love Romania, pe 12 şi 13 septembrie, Europa FM te ajută să retrăieşti emoţiile aduse de concertele susţinute de artiştii internaţionali în România.

FOTO: Zoran Karapancev/ Shutterstock