Confidenţialitate

Weekend “de foc” în Formula 1. Ultima cursă a sezonului decide campionul | AUDIO

Max Verstapen și Lewis Hamilton se află la egalitate de puncte în cursa pentru desemnarea campionului de Formula 1 din acest an. Din 1974 nu s-a mai întâmplat ca doi piloți să fie la egalitate de puncte înaintea ultimei curse din an.

Ultima cursă din acest an are loc în Abu Dhabi pe circului Yas Marina. Primele antrenamente de vineri au fost conduse de Max Verstappen, care a obținut cel mai bun timp. A fost urmat de Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Cursa din Abu Dhabi va decide noul campion mondial: pilotul RedBull, de la Max Verstappen și Lewis Hamilton, de la Mercedes, sunt la egalitate de puncte.

Olandezul a câştigat cele mai multe curse în 2021, fiind totodată pilotul cu cele mai multe podiumuri şi plecări din pole position în acest an, 9.

Lewis Hamilton a câștigat până acum de 7 ori titlul mondial în Formula 1. Dacă va triumfa și în acest an, pilotul britanic ar putea primi un bonus de patru milioane de euro.

Rivalul Max Verstappen, care luptă pentru prima sa coroană mondială, are un salariu de bază în valoare de 23 milioane euro la echipa Red Bull. Acesta poate ajunge până la 37 milioane euro cu toate primele acumulate pe parcursul sezonului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Citește și: Hamilton: Formula 1, un club al băieţilor miliardari