W. Steinmeier și-a anulat vizita în România

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, și-a anulat o vizită oficială în România, programată pentru luna octombrie, la solicitatea explicită a ministrului de externe de la București de la acel moment, Titus Corlățean.

Declarația aparține președintelui Forumului Democrat al Germanilor din România, Paul Porr , care a explicat în exclusivitate pentru Europa FM, că liderii PSD au încălcat regulile diplomatice din motive electorale.

În replică, fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, a declarat pentru Europa FM că anularea vizitei ministrului de Externe al Germaniei a fost o decizie luată de comun acord.

Mai mult, Titus Corlățean îl acuză pe președintele FDRG că face declarații electorale.

Pe de altă parte, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, spune că alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al României este cel mai important eveniment pentru comunitatea germană de la noi.

Asta va duce nu doar la întărirea legăturilor dintre Germania și România, ci și la sporirea încrederii investitorilor din toată lumea în economia locală, mai spune liderul FDGR, Paul Porr.

Vă reamintim, Klaus Iohannis a condus Forumului Democrat al Germanilor din România între 2002 și 2013.