Confidenţialitate

Vremea: Lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării

În intervalul 11 martie – 12 martie, aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei,
Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzația de frig.

Joi, 11 martie, și vineri, 12 martie, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri, 11/12 martie, în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă, 12/13 martie, și pe parcursul zilei de sâmbătă, 13 martie, vor fi
precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol, valabil în intervalul 12 martie, ora 02:00 – 12 martie, ora 18:00, în Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali.

În aceste zone, va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent.

La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.