Confidenţialitate

Vremea în noaptea de Înviere și de Paște, în București și restul țării. Ne așteaptă temperaturi și de 25 de grade, spun meteorologii | AUDIO

Vremea rămâne instabilă vineri noapte, iar multe zone din țară va ploua torențial. Instabilitate este prognozată și pentru ziua de sâmbătă, iar în Capitală este anunțată ploaie după-amiază. În schimb, de Paște putem să ne așteptăm la o vreme în general frumoasă.

A detaliat meteorologul ANM, Mihai Huștiu:

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, vremea va fi în general instabilă în jumătatea vestică a țării unde vor fi înnorări accentuate și pe arii extinse averse. În celelalte zone un cer temporar noros și numai izolat ploi slabe. Minimele acestei nopți vor fi cuprinse între 2 și 12 grade. Sâmbătă vremea se anunță în general instabilă, mai ales pe parcursul zilei, când sunt așteptate înnorări accentuate, averse, descărcări electrice în centrul și nord-estul țării. Maximele termice pentru ziua de sâmbătă vor fi fi cuprinse în general între 14 și 23 de grade.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Meteorologii aduc vești bune pentru noaptea de Înviere, când ploile se vor opri și doar izolat vor mai fi înregistrate precipitații. Duminică și luni este prognozată vreme frumoasă inclusiv în București. Mihai Huștiu:

„În noaptea de Înviere, vremea se ameliorează sub aspectul precipitațiilor, doar izolat vor mai fi condiții de ploaie prin Transilvania și prin Moldova. Vor fi temperaturi minime cuprinse între 4 și 11 grade. Pentru duminică însă sunt vești bune, o vreme în general frumoasă și caldă, în mare parte din țară temperaturile trec de 20 de grade, urmând ca ziua de luni în fie în continuare caldă. Deasemenea și în București o vreme caldă pentru duminică și luni, temperaturi în jur de 25 de grade.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan