Vreme de iarnă în Prahova și Brașov. Trafic îngreunat și trasee turistice închise

Poliția anunță că pe DN 1A ninge viscolit, vântul bate în rafale, iar pe carosabil deja s-a depus un strat de doi centimetri de zapadă.

Se acționează cu două utilaje pentru deszăpezire în zona Cheia la limita cu județul Brașov.

Aici ninge viscolit, iar pe drum s-a așternut un strat de zăpadă, motiv pentru care șoferii sunt sfătuiți să nu se aventureze dacă nu au cauciucuri de iarnă la mașini

Condiții meteo similare sunt și pe Valea Prahovei. Se circulă cu dificultate pe DN1 pe tronsonul Bușteni Azuga din cauza precipitațiilor, anunță Poliția Prahova, dar aici este doar lapoviță deocamdată și nu se impune intervenția utilajelor de deszăpezire.

Începând din această dimineață pe Valea Prahovei în zonele înalte de munte a început să ningă abundent, iar vântul suflă cu putere.

Este motivul pentru care Salvamont Bușteni a decis să închidă toate traseele montane – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.

De altfel nici telecabinele nu mai funcționează din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Deocamdată la altitudini de sub 1800 de metri este lapoviță, dare se așteapta ca spre seara temperaturile joase să aducă zăpada chiar și la baza muntelui, în Azuga și Bușteni astfel că în weekend nu este exclus să avem zăpadă și pe pârtii.

De-asemenea, în Predeal și Poiana Brașov a început să ningă în această dimineață și deja există un mic strat de zăpadă – potrivit corespondentei Europa FM, Cristina Nica.

Șoferii sunt sfătuiți să plece doar cu mașinile echipate la drum, iar turiștii să nu se aventureze pe traseele montane de la altitudini.

Sunt 0 grade Celsius in Poiana Brasov și Predeal, iar în ambele stațiuni ninge și este ceață.

Zăpada a început să se depună în aceste zone, fără să creeze până acum probleme pe drumurile naționale. Drumarii sunt însă poregătiți să acționeze cu utilaje și materiale antiderapante dacă va fi cazul.

Șoferii sunt avertizați să plece doar cu mașinile echipate corespinzător în zonele de munte.

În Poiana Brașov, functioneaza telecabina Kanzel, dar salvamontiștii îi avertizează pe turiștii care vor să facă drumeții, să nu se aventureze la altitudini, vremea fiind instabilă în această perioadă.

În același timp, chiar și pentru drumețiile pe Tâmpa sau Postăvaru se recomandă echipament adecvat și haine groase.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS