Confidenţialitate

VRANCEA: Un pacient a agresat doi asistenţi medicali

Cazul Săpoca, la un pas să se repete la Spitalul Judeţean din Focșani, unde un pacient aflat sub influența drogurilor a agresat doi asistenți medicali.

Cadrele medicale au fost lovite cu o violență ieșită din comun, iar unul dintre asistenți chiar a căzut, inconștient – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Pacientul agresiv a fost imobilizat de ceilalți angajați din secție, care erau de serviciu.

Bărbatul în vîrstă de 30 de ani, cunoscut ca un consumator de droguri, a fost adus de familie la spital.

Pentru că era extrem de agitat și starea lui era destul de gravă, a fost dus la unitatea de primiri urgențe, unde a fost stabilizat. Ulterior, a fost preluat de la urgențe pentru a fi internat la psihiatrie.

Atacul a avut loc cînd pacientul a ajuns la psihiatrie și urma să fie dus într-un salon.

El i-a lovit pe cei doi asistenți care îl însoțeau.

Unul dintre ei, lovit puternic în cap, a căzut, în timp ce al doilea a încercat să-l imobilizeze.

Alți angajați din secție au sărit imediat în ajutor și au reușit să-l imobilizeze pe agresor. La fața locului au ajuns și polițiști și jandarmi, alertați prin 112, iar bărbatul a fost încătușat.

Nu este pentru prima oară cînd personalul medical este agresat de pacienții internați la psihiatrie, iar siguranța angajaților este o problemă recunoscută la nivelul unității spitalicești.

În următoarele ore, conducerea Spitalului Județean Focșani anunță că va veni cu detalii despre ceea ce s-a întîmplat și despre vulnerabilitatea secției de psihiatrie.