Confidenţialitate

Vrancea: Scandal din cauza centrului de vaccinare de la Odobești care funcționează deși ar fi trebuit să fie închis

Centrul de vaccinare de la Odobești a fost printre primele deschise în Vrancea. În urma evaluărilor făcute, DSP a decis suspendarea activității centrului începînd de azi. De altfel, Direcția de Sănătate Publică a restrîns activitatea în toate centrele de vaccinare din județ, unele dintre ele funcționînd doar 3 ore pe zi. Reprezentanții centrului de la Odobești contrazic însă Direcția de Sănătate Publică și spun că evaluarea nu ar fi tocmai corectă, pentru că întotdeauna au făcut mai multe vaccinuri decît programările existente.

Medicul coordonator al centrului, Grigore Hanță:

”În fiecare zi noi am vaccinat cel puțin un flacon peste cei programați pe platformă. Personalul s-a mobilizat și am reușit să mai convingem persoane să înțeleagă importanța vaccinării și s-au vaccinat”.

Deși numărul de vaccinări a scăzut, la fel ca în toată țara, sunt în continuare persoane programate pe platformă în centrul de la Odobești. Iar din ianuarie pînă acum nu a fost irosită nici măcar o doză de vaccin.

”În total noi am vaccinat peste 10.000 de persoane și am spus-o și o să o spun, poate cineva care analizează eficiența acestor centre, că noi nu am pierdut nici o doză din ianuarie până acum. Un flacon desfăcut a fost utilizat până la ultima doză”.

Reprezentanții Centrului de vaccinare cer o reevaluare privind modul în care se iau deciziile atunci cînd sunt suspendate fluxurile ori sunt închise centrele de vaccinare. Deși DSP a hotărît ca activitatea centrul de la Odobești să fie suspendată temporar de azi, personalul și-a văzut de treabă, iar toți oamenii care erau programați pe platformă au fost vaccinați. Nu se știe însă în acest moment ce va fi mîine și dacă centrul va fi sau nu deschis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.