Confidenţialitate

Vrancea: Pod rupt în urma precipitațiilor

O porțiune dintr-un pod aflat în lucru din județul Vrancea s-a surpat aseară, în urma precipitațiilor din ultimele zile.
Consiliul Județean, care are în administrare podul respectiv, cere explicații firmei care execută lucrările.
Se caută deja soluții tehnice, dar pentru o vreme șoferii vor fi nevoiți să folosească o rută ocolitoare.
Incidentul a fost înregistrat sâmbătă seară, cînd una dintre extremitățile podului peste Putna, ce leagă localitățile Vadu Roșca și Suraia, s-a prăbușit din senin. Din fericire, în acel moment în zona podului nu se afla nimeni, astfel că nu există victime.

La fața locului a ajuns imediat poliția, pentru a-i îndrepta pe șoferi pe o rută ocolitoare. Podul respectiv, de pe drumul județean 204 D, era în lucru. Acesta este în administrarea Consiliului Județean Vrancea, astfel că specialiștii direcției tehnice au ajuns la rîndul lor în zonă, pentru a vedea ce s-a întîmplat și a căuta soluții. O primă variantă luată în calcul de autorități este că prăbușirea s-a produs pe fondul eroziunii apărute din cauza ploilor din ultimele zile. O situația pe care președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, o califică drept inacceptabilă.

Acesta a transmis că va cere firmei ce se ocupă de reabilitarea podului toate detaliile și explicațiile privind soluțiile de lucru alese în zonă, mai ales că se impuneau măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării.

Până ce vor fi găsite soluțiile tehnice iar pe pod se va putea circula din nou, șoferii vor fi nevoiți să folosească o rută ocolitoare ce face legătura între Vadu Roșca și Vulturu, prin Suraia, ceea ce înseamnă un ocol de aproximativ 17 km.