Confidenţialitate

VRANCEA: 4 membri ai aceleiași familii, reținuți pentru trafic de persoane și de minori

Patru persoane din județul Vrancea, membri ai aceleeași familii, au fost reținute pentru trafic de persoane si trafic de minori.

Potrivit anchetatorilor, cei patru, alături de alți doi membri ai familiei, au pus la punct o rețea de trafic de persoane și de minori, pe care le trimiteau în Italia și Germania unde erau exploatate.

Cel puțin 12 victime au fost identificate până acum de procurorii DIICOT Vrancea.

20 de persoane au fost audiate la sediul DIICOT Vrancea, iar la final patru dintre acestea au fost reținute și vor fi prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Este vorba despre doi soți și fiii lor, care erau de mai multă vreme în atenția anchetatorilor.

Aceștia nu s-au aflat însă în țară, dar au revenit în Vrancea după declararea pandemiei, astfel încît anchetatorii au dat de urma lor.

Alături de alți doi membri ai familiei, cei patru au pus la cale un grup infracțional organizat, ei fiind bănuiți de trafic de persoane și trafic de minori.

Cel puțin 12 victime, dintre care patru minore, au fost identificate pînă acum. Victimele erau trimise în Italia și Germania unde erau exploatate sexual.

Toți banii rezultați în urma exploatării acestora ajungeau la membrii grupării.

Deocamdată nu se știe clar cîți bani s-au strîns, mai ales că mare parte dintre ei au fost investiți în imobile și mașini de lux.

Cert e că în urma mai multor percheziții care au avut loc la Focșani, anchetaorii au pus sechestru pe suma de 210 mii de lei, dar și pe trei apartamente, două case și două autoturisme de lux.