Confidenţialitate

Vrancea: O profesoară implicată într-un scandal sexual, numită inspector de Arte | AUDIO

Numire controversată la Inspectoratul Școlar Vrancea. O profesoară care în urmă cu 3 ani a fost implicată într-un scandal după o relație amoroasă cu un elev a fost numită inspector de Arte.

Inspectoratul Școlar spune că nu a avut altă variantă pentru numire, dar ministrul Educației a transmis că propunerea nu va primi avizul său.

Profesoara Diana Tăcuțu a fost implicată într-un scandal monstru în 2018. La acel moment, ea era director la Liceul de Arte, iar pe internet au apărut fotografii care o înfățișau în ipostaze amoroase alături de un elev al liceului. În urma scandalului respectiv, ea și-a dat demisia din funcția de director.

Acum, ea a fost numită inspector școlar de arte, situație care a generat imediat dispute aprinse pe această temă. Inspectoratul Școlar spune despre motivele numirii că Diana Tăicuțu este expert în Corpul Național al Experților în Management Educațional, are referințe profesionale foarte bune de la actuala conducere a Liceului de Artă și, în plus, pentru postul de inspector de arte nu ar mai existat o altă candidatură. Ministrul Educației a anunțat că nu va aviza această propunere. Între timp, și profesoara a înaintat o cerere Inspectoratului Școlar să nu mai fie detașată ca inspector.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader