Confidenţialitate

Vrancea: O biserică de lemn, monument istoric, a ars în întregime | VIDEO

O biserică de lemn din județul Vrancea, monument istoric cu o vechimne de aproape 200 de ani, s-a făcut scrum după ce a fost cuprinsă de foc. Pompieri din două județe, săteni și voluntari au sărit să stingă flăcările, însă totul a fost în zadar.

Biserica de lemn din comuna Chiojdeni, singurul loc de închinăciune pentru oamenii din 6 sate și singurul monument istoric de pe Valea rîului Rîmnicu Sărat, a ars din temelii astăzi.

Nu se știe deocamdată ce a produs incendiul, dar cel mai probabil e vorba de un scurtcircuit, pentru că în momentul în care s-a aprins bierica era închisă și nu era nimeni acolo.

Fiind construită doar din lemn, focul s-a extins extrem de repede, iar orice intervenție s-a dovedit zadarnică. Săteni, voluntari și pompierii din Vrancea și Buzău s-au chinuit să mai salveze ceva, dar lăcașul s-a făcut scrum, cu tot ce era înăuntru.

Biserica monument istoric avea aproape 200 de ani. În urmă cu 12 ani, aceasta trecuse printr-o amplă restaurare și urma o reparație capitală. Pierderea este foarte mare, mai ales că în biserică existau icoane chiar mai vechi decât lăcașul de cult, din anii 1700.  Pompierii urmează să stabilească exact de la ce a pornit focul devastator.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader