VRANCEA: Noaptea Muzeelor, pe bicicletă

În Vrancea, Noaptea Muzeelor vine cu o invitație la pedalat.

Focșănenii, dar nu numai ei, sunt așteptați să pornească într-un tur ciclist a cărui destinație finală va fi Casa Memorială Alexandru Vlahuță de la Dragosloveni.

Participanții vor putea vizita gratuit casa în care a trăit scriitorul, putând în același timp să facă mișcare – transmite corespondentul Europa FM, Claudia Toader.

Noaptea Muzeelor pe bicicletă este un eveniment organizat de Direcția pentru Cultură Vrancea şi Muzeul Vrancei. Zeci de oameni sunt invitaţi să pedaleze până la Casa Memorială „Al. Vlahuţă”, care se află în satul Dragosloveni din comuna Dumbrăveni.

Bicicliştii vor pleca din Focşani şi vor merge pe DN2 până la Dumbrăveni, după care vor parcurge drumul pînă la casa scriitorului. Aici ei vor fi aşteptaţi de custodele monumentului cu o serie de informaţii inedite despre scriitorul român.

Un tur pe biciclete în Noaptea Muzeelor a avut loc şi anul trecut şi a fost dedicat Centenarului primului Război Mondial. Zeci de biciclişti au participat atunci la eveniment, iar mîine se aşteaptă ca numărul participanţilor să fie şi mai mare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS