Confidenţialitate

Vrancea: Festivalul Bachus, anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei | AUDIO

Pentru al doilea an consecutiv, pandemia anulează un festival de tradiție în Vrancea. Este vorba despre Festivalul Bachus, cel mai așteptat moment al toamnei, cînd sunt celebrate via și vinul, la final de sezon. Acesta ar fi trebuit să aibă loc în a doua jumătate a acestei luni, dar autoritățile din Vrancea au decis anularea festivalul, din cauza evoluției valului 4.

Producători de vinuri din toată țara erau așteptați la Focșani, în perioada 22 – 24 octombrie, la participe la Concursul Național de Vinuri, una dintre cele mai importante competiții de acest gen din țară.

Concursul de vinuri era unul dintre evenimentele principale ale Festivalului Viei și Vinului Bachus. Sunt peste 20 de ani de cînd toamna e sărbătoarea vinului în Vrancea, doar că pandemia dă din nou totul peste cap.

Anul trecut nici măcar nu s-a pus problema organizării festivalului. Dar anul acesta, organizarea era în toi și s-au făcut inclusiv alocări bugetare pentru eveniment. Consiliul Județean a decis însă anularea festivalului în contextul creșterii cazurilor de COVD-19, ca măsură pentru limitarea răspîndirii viruslui.

De altfel, încă de luna trecută, cînd Consiliul Județean a suplimentat bugetul alocat festivalului, președintele Cătălin Toma a anunțat că festivalul va avea loc doar dacă situația epidemiologică va permite acest lucru.  Vrancea se află, în acest moment, aproape de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, iar în Focșani incidența este de peste 4,5 cazuri la mie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader