Confidenţialitate

Vrancea: Educatoarea care agresa copiii, obligată să meargă la psihiatrie

Magistraţii Judecătoriei Focşani au dispus internarea unei educatoare care agresa copiii într-o clinică de psihiatrie, decizia fiind definitivă, însă nu executorie.

Astfel, internarea este obligatorie, iar femeia trebuie să rămână sub observaţia specialiştilor până când se însănătoşeşte sau se observă o ameliorare, astfel încât să nu mai reprezinte un pericol pentru copii.

Educatoarea Mihaela Ciornea de la grădiniţa din Vrîncioaia a fost filmată de un părinte în timp ce lovea mai mulţi copii.

În imagini se obervă cum aceasta agresează fizic şi psihic doi băieţi, pe care îi bruschează, îi înjură, îi jigneşte şi îi loveşte în mod repetat în cap şi peste faţă.

„Nesimţitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală”, se aude educatoarea în filmare, ţipând la unul dintre copii.

Ulterior, femeia loveşte peste faţă un copil, în timp ce pe altul îl trage de urechi şi îl loveşte în cap.

„Împieliţatule, Doamne, ce fac eu cu ăştia, că nu rezist. Tu mai nebun decât eşti nu ai cum să te faci. Mâine nu te primesc, te bat, te dezbrac şi te dau afară, poate să mă ia Poliţia în secunda doi”, îi spune educatoarea altui copil.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe.

În urma scandalului, s-a decis ca părinţii şi copiii să fie consiliaţi psihologic, iar conducerea DGASPC Vrancea a făcut plângere penală în cazul educatoarei.

Scandalul izbucnit atunci a dus la suspendarea din funcţie a cadrului didactic.