Confidenţialitate

Vrancea: DSP somează Primăria Focșani să ia în subordine un centru de vaccinare, dar edilul spune că nu-i permite legea

Un nou scandal în Vrancea legat de centrele de vaccinare. De data aceasta este vizat centrul de vaccinare amenajat la Casa Armatei din Focșani. Direcția de Sănătate Publică somează Primăria Focșani să preia în administrare centrul respectiv și îl acuză pe primar că refuză să se supună legii.

În replică, primarul spune că Primăria vrea să preia centrul, dar nu poate, legal, fiind nevoie de o hotărâre de guvern.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a lansat un atac public la adresa primarului Focșaniului, pe care îl acuză că refuză să preia în administrare centrul de vaccinare amenajat la Casa Armatei.

Aici s-au făcut nu mai puțin de jumătate din totalul vaccinurilor anti-COVID administrate la nivelul întregului județ, în timp ce un alt doilea centru existent în Focșani, deschis în urmă cu 10 zile, funcționează cu numai un punct de vaccinare.

În replică, primarul spune că preluarea centrului de vaccinare ar fi ilegală, în condițiile în care clădirea în care funcționează aparține Ministerului Apărării Naționale.

Acesta susține că vrea să preia centrul, dar pentru asta ar fi nevoie de o hotărâre de guvern. Primăria pune și problema cheltuielilor, care sunt de ordinul zecilor de mii de lei doar pentru utilități, și care, până la sosirea finanțării de la Guvern, trebuie suportate de la bugetul local.

Edilul mai spune că le-a prezentat reprezentanților DSP și Prefecturii alternative pentru amenajarea centrului de vaccinare, dar care nu au fost luate în seamă.

Centrul de la Casa Armatei a fost deschis pe 15 ianuarie. Din peste 20.400 de vrânceni imunizați până acum anti-COVID, mai bine de 10.500 au făcut vaccinul în acest centru.