Confidenţialitate

Vrancea: Cel mai mare număr de decese din cauza Covid, în ultimele 24 de ore | AUDIO

A crescut numărul de decese asociate COVID-19 în județul Vrancea, care înregistrează cel mai mare număr de victime raportate în 24 de ore de la începutul pandemiei. Din cele 130 de persoane ale căror decese au fost raportate la nivel național, 10 sunt din Vrancea.

Valul 4 a adus un număr mare de decese în județul Vrancea. Numai luna aceasta, 39 de oameni au murit din cauza infecției cu noul coronavirus. 10 dintre ei, cu toții internați în spital, au murit doar în ultimele 24 de ore.

Este cel mai mare număr de decese raportat într-un interval de o zi și o noapte din județ de la începutul pandemiei. Sunt cinci bărbați și cinci femei care au pierdut lupta cu boala, vârstele lor fiind cuprinse între 55 și 89 de ani. Jumătate dintre ei erau în stare critică, la terapie intensivă. Potrivit autorităților din județ, 9 din cele 10 persoane decedate nu erau vaccinate.

Iar în continuare sunt mai multe îmbolnăviri zilnice decât în valurile pandemice precedente, iar mulți pacienți ajung în stare gravă la spital. 13 oameni luptă azi pentru viață de pe un pat de terapie intensivă. La Spitalul Județean Focșani nu mai e nici un loc liber la ATI. Mai sunt în schimb 8 locuri la Adjud, unde pot fi transferați inclusiv pacienți critici din alte județe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader