Vrancea: ”Bolnavi” pentru teste gratuite COVID-19 | AUDIO

Situație îngrijorătoare în Vrancea, unde Spitalul Județean se confruntă, de câteva zile cu un adevărat fenomen: pacienți care vin în urgențe și reclamă simptome COVID-19, pentru a fi testați gratuit.

Medicii spun că în multe cazuri oamenii spun că au rămas fără gust și fără miros, simptome pe care nici un medic nu le poate verifica simplu.

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala şi tusea uscată. Unii pacienţi ar mai putea să aibă dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Există numeroase cazuri în care are loc pierderea temporară a gustului și a mirosului. Aceste simptome sunt de obicei cu debut treptat. Unele persoane se infectează, dar nu dezvoltă niciun simptom şi nu se simt rău.

Detalii oferă corespondentul Europa FM în Vrancea, Claudia Toader:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În România s-au înregistrat 1.232 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS