Vrancea: Băutură plină de coloranți, vândută drept „vin de Panciu”

Otravă la pahar. Este ceea ce a vândut timp de doi ani un vrâncean, care producea vin de Panciu fără ca licoarea să fi văzut măcar o boabă de strugure. Vinul roșu de masă vândut de așa-zisul producător avea coloranți peste limita maximă admisă, la fel și aciditatea volatilă. Individul care vindea vin contrafăcut s-a ales cu dosar penal – după cum transmite corespondentul Europa FM, Claudia Toader.

Un control de rutină în trafic i-a adus bărbatului de 39 de ani din Vrancea un dosar penal și acuzația de falsificare de vinuri.

Bărbatul aflat la volanul unei autoutilitare a fost tras pe dreapta de poliție pentru verificări.

700 de litri de vin roșu de masă transporta acesta, iar licoarea era produsă la Străoane.

Poliția avea însă indicii că vinul nu ar fi tocmai bun, aşa că au fost prelevate probe pentru analiZe. Rezultatul analizelor a arătat că licoarea vîndută ca vin nu avea nici o legătură cu strugurii.

Apă, alcool, zahăr, arome şi colorant în exces este ceea ce fusese folosit în procesul de fabricaţie. Băutura era improprie consumului, întrucît avea coloranţi sintetici şi o aciditate volatilă peste limita maximă admisă. Acest cocktail mortal a fost fabricat timp de 2 ani şi a ajuns pe masa multor persoane care au cumpărat un vin fără legătură cu vinul.

Vrînceanul s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de producere expunere spre vânzare și/sau vânzarea cunoscând că sunt falsificate sau substituite de vinuri sau produse vinicole.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS