VRANCEA: Anchetă la Direcția de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului

Un asistent medical, angajat al Direcției de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului Vrancea, este cercetat de poliție după ce ar fi agresat o pacientă pe care o avea în grijă.

Este vorba despre o femeie cu nevoi speciale de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Odobești, pe care bărbatul ar fi lovit-o.

În paralel, el este cercetat disciplinar, iar contractul de muncă i-a fost suspendat până la finalizarea anchetei.

Cazul a ajuns în atenția poliției, la sesizarea Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului.

Nu se știe foarte clar ce s-a întâmplat și contextul în care a avut loc agresiunea, însă bărbatul, angajat la CITO Odobeşti, ar fi lovit o beneficiară a centrului.

Bărbatul a fost reclamat la poliţie chiar de angajator, respectiv Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Odobeşti, iar Direcţia a luat imediat primele masuri.

Conducerea DGASPC a dispus ca femeia să fie dusă la Serviciul de Medicină Legală Vrancea pentru eliberarea unui certificat medical constatator.

În plus, ea va intra într-un program de evaluare medico-psiho-socială și va fi consiliată dacă va fi nevoie, pentru a-și putea reveni din trauma suferită.

În același timp, o comisie de la nivelul direcției a început cercetarea disciplinară a salariatului, iar până în momentul în care ancheta poliției va fi gata, acestuia i-a fost suspendat contractul de muncă.

CITO Odobești, unitatea unde a avut loc incidentul, este o instituție în care persoanele cu handicap provenite din instituții de ocrotire sunt ajutate să se califice într-o meserie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS