Confidenţialitate

Vrancea: Anchetă în cazul unei paciente decedate, care a fost plimbată între spitale din cauza unor teste Covid

O anchetă a fost începută după ce o pacientă, care a fost plimbată de mai multe ori între Spitalul Judeţean din Focşani şi Spitalul Municipal Adjud, a murit în weekend. Cele două unități și-au pasat cazul din cauza unor teste Covid.

Internarea inițială s-a făcut la 19 aprilie, la Focșani, cu şoc septic pulmonar, externată ulterior cu recomandarea de a se duce într-un centru pentru îngrijiri speciale şi recuperare, întrucât – în luna martie – suferise o intervenţie chirurgicală la şold.

Pe 4 mai, femeia s-a prezentat la un asemenea centru, la Spitalul Adjud, unde i s-a făcut test rapid care a ieşit pozitiv la SARS-CoV-2, şi a fost trimisă la secţia de Boli Infecţioase de la Focşani. Acolo, testul a fost repetat şi a ieşit negativ, astfel că pacienta a fost retrimisă la spitalul din Adjud, unde testarea rapidă a fost din nou pozitivă.

În cele din urmă, femeia a revenit la Focşani, unde a fost testată negativ, dar a fost internată într-o rezervă şi i-a fost efectuat un test RT-PCR, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.

Pacienta suferea de obezitate, diabet şi insuficienţă cardiacă.

Prefectul de Vrancea, Nicuşor Halici, a cerut ca Direcţia județeană de Sănătate Publică să facă propriile cercetări.