Confidenţialitate

VRANCEA: 245 mil. euro din fonduri europene pentru apă şi canalizare în 8 comune

70 la sută din populația județului Vrancea va fi racordată la canalizare și va avea acces la apă potabilă de calitate – anunță ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, care a semnat un contract în acest sens.

Finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea are o valoare de 245 milioane euro, obiectivul acestuia fiind dezvoltarea unor rețele la standarde europene de calitate de alimentare cu apă și canalizare pe teritoriul județului Vrancea. Investiția va contribui la creșterea calității vieții oamenilor din zonă dar și la protejarea mediului înconjurător – se arată într-un comunicat al ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Proiectul presupune următoarele investiții și activități:

77 km rețea nouă de distribuție a apei potabile;
32 km rețea reabilitată de distribuție a apei potabile;
163 km aducțiune nouă;
46 rezervoare de înmagazinare;
15 stații de tratare a apei.
Pentru sistemul de colectare a apei uzate:
251 km rețea de canalizare nouă;
6 km rețea de canalizare reabilitată;
o stație de epurare a apei uzate care deservește aglomerări cu peste 10.000 locuitori;
două stații de epurare a apei uzate care deservește aglomerări cu sub 10.000 locuitori.

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este cel mai mare program operațional al României și al doilea, ca mărime, din Uniunea Europeană.

POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocării nerambursabile (de peste 9, 4 miliarde euro) și, mai mult, un program strategic pentru țara noastră, având în vedere faptul că asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020.