Vrăjitoarele Vanessa și Melissa, condamnate la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj

Rada Mincă şi Roxana Lider, cunoscute ca vrăjitoarele Melissa şi Vanessa, au fost condamnate definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Acestea au fost găsite vinovate pentru șantaj și înșelăciune în cazul Oanei Zăvoranu.

 

 

Judecătorii au mai decis ca cele două vrăjitoare să-i plătească, în solidar, Oanei Zăvoranu, 10.000 de euro.

Decizia Curții de Apel Bucureşti este definitivă.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti le-au achitat pe acestea pentru celelalte fapte de care au fost acuzate de procurori.

Roxana Lider, cunoscută ca Vanessa, a fost găsită vinovată pentru şantaj şi înşelăciune în cazul Oanei Zăvoranu şi a fost achitată pentru celelalte fapte de înşelăciune de care a fost acuzată.

Din pedeapsa primită de Roxana Lider va fi scăzută perioada în care a stat în arest preventiv – din 22 decembrie 2011 până în 19 septembrie 2012.

Rada Mincă sau Melissa a fost găsită vinovată pentru şantajarea şi înşelarea Oanei Zăvoranu și achitată pentru o altă faptă de înşelăciune legată de Oana Zăvoranu şi pentru  instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi şantaj legate de alte trei persoane. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care a fost arestată preventiv – din 21 decembrie 2011 până în 21 decembrie 2012.

Instanţa a mai constatat că autoturismul Porsche Cayman ce a făcut obiectul infracţiunii de înşelăciune a fost restituit Oanei Zăvoranu.

Judecătorii au menținut totodată și decizia de achitare din primă instanță în cazul celorlalte şapte persoane judecate în dosar. E vorba de Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, Ştefan Mincă, zis Rosovelt, Ştefan Ionuţ Voicu, Elena Ştefan, Sebastian Dobrescu şi Remus Mincă, zis Nat.

 

Dosarul a fost unul complex. Procurorul Maximilian Bălăşescu care se ocupase inițial de caz a fost și el condmnat definitiv în 2013 la cinci ani de închisoare după ce ar fi cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul. Cazul a fost preluat de alți procurori.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS