Volumul ”Supraviețuitorii. Mărturii din temnițele comuniste ale României”, de Anca și Raul Ștef – lansat vineri la Cluj-Napoca

Cartea – ce reunește interviuri cu foști deținuți din închisorile comuniste- a fost lansată în București la librăria HUMANITAS – Cișmigiu și la târgul ‘Gaudeamus’. Vineri, 12 decembrie, va fi lansată la Cluj-Napoca, la ora 18.00, de asemenea, în librăria HUMANITAS din oraș.

Anca și Raul Ștef sunt autorii interviurilor publicate în volumul ‘Supraviețuitorii. Mărturii din temnițele comuniste ale României’.

De asemenea, fotografiile care ilustrează acest volum au fost realizate de cei doi autori în cadrul unui ‘tur al României’ pe care l-au făcut pentru a se întâlni cu 20 de deținuți politic.

Printre cei intervievați se află Matei Boilă, nepot al lui Iuliu Maniu, preotu Mina Dobzeu, cel care l-a botezat în închisoare pe Nicolae Steindardt și doctorul Galina Răduleanu, care a mai vorbit despre experiențele din închisorile regimului comunist ăn cartea ‘Repetiție la moarte…în spatele gratiilor’.

Anca Ștef povestește – într-un interviu acordat Europa FM – experiențele prin care a trecut în perioada în care a lucrat alături de Raul Ștef la culegerea mărturiilor foștilor deținuți – AUDIO.

Volumul ‘Supraviețuitorii. Mărturii din temnițele comuniste ale României’ a fost publicat cu prijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Prefața este semnată de Alin Mureșan, cercetătot al IICCMER și fondator al Centrului de Studii în Istorie Contemporană.