Voltaj la Eurovision 2015 – Reacții în străinătate după prestația românilor: În sfârșit un concurent cântă în limba lui

Prestația trupei Voltaj din prima semifinală Eurovision 2015, prestație care a adus și calificarea României în finală, a stârnit în egală măsură atât reacții amuzante legate de aspectul băieților, cât și laude privind prestația trupei în limba română.

Pe Twitter mai  mulți utilizatori și-au exprimat admirația legată de interpretarea piesei De la capăt/ All over again în limba maternă, în contextul în care majoritatea trupelor concurente la Eurovision cântă aproape în totalitate în limba engleză.

“În sfârșit o țară își folosește propria limbă…Sărbătoriți-vă cultura, oameni buni!”

“România a avut cu siguranță un sunet care prinde repede”

“În sfârșit o țară al cărei artist are curajul să nu cânte în engleză, ci în limba sa maternă”

“Foarte bine realizat și emoționant de la @voltajofficial

“Cântecul ăsta îmi frânge inima. Este despre toți copiii lăsați în urmă de părinții care lucrează în străinătate”   

“România oferă o prestație convingătoare. Par calmi și par foarte concentrați pe livrarea unui vocal perfect”

Printre cele mai amuzante reacții la adresa trupei Voltaj s-au numărat cele din timpul transmisiei BBC Three. “De ce cântă Andre Agassi pentru România?”, s-a întrebat comentatorul postului britanic. “Bărbatul cu broșa a trecut!” a fost și reacția colegei acestuia după ce Voltaj s-a calificat în finala Eurovision.

Trupa Voltaj s-a calificat în finala Eurovision 2015, în urma votului publicului și a notelor juriului primite în prima semifinală a competiției, care au contat în proporție egală.

Pe 21 mai, la Viena, este programată cea de-a doua semifinală a Eurovision, urmând ca finala competiției să aibă loc duminică, 23 mai.