Voltaj a acceptat provocarea lui George Zafiu pentru #IceBucketChallenge

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a fost provocat vineri de realizatorul emisiunii Deșteptarea, George Zafiu, să facă o donație în beneficiul unei organizații umanitare și să atragă atenția asupra ei prin intermediul #IceBucketChallenge.

Provocat de Bosquito, George Zafiu și-a turnat, vineri, în cap o găleată plină cu gheață amestecată cu apă, a donat în beneficiul cercetărilor pentru ALS și al campaniilor desfășurate sub umbrela ‘Nu ești singur pe lume’, pentru ca mai apoi să dea leapșa #IceBucketChallenge.

Click aici pentru a-l vedea pe George Zafiu acceptând #IceBucketChallenge

Primul care a răspuns provocării lui George Zafiu a fost solistul trupei Voltaj. Călin Goia a luat parte la #IceBucketChallenge chiar în timpul unui concert desfășurat în acest weekend în țară.

Click aici pentru a-l vedea pe Călin Goia acceptând #IceBucketChallenge

Și Toader Păun, realizatorul emisiunii ‘Clubul de Seară’ de la Europa FM a acceptat #IceBucketChallenge, el adaptând campania pentru o cauză locală, Hospice Casa Speranței.

Click aici pentru a-l vedea pe Toader Păun acceptând #IceBucketChallenge și pentru a afla cui a dat leapșa

Fenomenul Provocărilor Găleata cu apă rece – #IceBucketChallenge

Dacă în SUA mişcarea #IceBucketChallenge a pornit pentru a atrage atenţia asupra celor care suferă de boala Lou Gehrig (ALS), cea de care suferă şi fizicianul Stephen Hawking, în România ea a fost adaptată pentru a susţine cauze locale.

Ice Bucket, ALS Ice Bucket, Galeata cu apă rece sau #IceBucketChallenge sunt formele sub care campania s-a răspândit viral în întreaga lume, reunind de la politicieni şi vedete până la oameni simpli. Barack Obama, George W Bush, Michelle Obama sau Vladimir Putin sunt printre cei care au primit provocarea de a sprijini campania #IceBucketChallenge şi au acceptat să o facă fiecare într-un mod original.

Cei care răspund #IceBucketChallenge trebuie să facă și o donație în scop umanitar. Campania a strâns până acum 22,9 milioane de dolari pentru pacienții care suferă de scleroză amiotrofică laterală.