Confidenţialitate

Volodmir Zelenski va participa în acest weekend la reuniunea G7 de la Hiroshima | AUDIO

Președintele Ucrainei, Volodmir Zelenski, va merge în acest weekend în Japonia, unde va participa, la Hiroshima, la reuniunea liderilor G7. Liderii celor mai puternice economii ale lumii vor discuta despre înăsprirea sancțiunilor pentru Rusia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În deschiderea summit-ului G7 de la Hiroshima, președintele Consiliului European, Charles Michel a spus că Uniunea Europeană va limita comerțul cu diamante rusești, măsură anunțată la scurt timp după ce și Marea Britanie a decis un embargo în privința diamantelor și a unor metale precum aluminiu, cupru și nichel, importate din Rusia.

Sunt așteptate și alte sancțiuni pentru Rusia la finalul celor 3 zile de summit. Statele Unite, de exemplu, propun să fie incluse pe lista neagră de sancțiuni 70 de noi entități rusești.

Reuniunea G7 de la Hiroshima: Volodimir Zelenski, alături de președintele SUA, președintele Franței, cancelarul german, șefa Comisiei Europene și alți lideri importanți ai lumii

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ar urma să ajungă sâmbătă în Japonia, după cum au confirmat surse pentru agenția Reuters.

Prezența sa la summit a fost anunțată la televiziunea de stat ucraineană, de Oleksiy Danilov, secretar al Consiliului de Securitate Națională și Apărare.

La reuniunea, prezidată de premierul japonez, participă președintele Statelor Unite, președintele Franței, premierii din Marea Britanie, Italia și Canada, cancelarul german, precum și șefa Comisiei Europene și președintele Consiliului European.

Aceștia au depus coroane de flori la Hiroshima, oraș distrus în urmă cu 78, alături de Nagasaki, în urma unui atac nuclear american, care a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Macron și Zelenski: Franța va antrena mai multe batalioane ucrainene și le va dota cu zeci de vehicule blindate și tancuri ușoare | AUDIO