Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, considerat „Personalitatea Anului” de către Financial Times

Publicaţia britanică Financial Times l-a declarat „Personalitatea Anului” pe preşedintele Ucrainei, publicând un amplu articol despre liderul de la Kiev.

Înainte de invazia armată a Rusiei, mulţi concetățeni îl considerau pe Volodimir Zelenski drept un amator, incapabil să facă faţă responsabilităţii unei poziţii înalte.

„Cu toate acestea, politicianul în vârstă de 44 de ani şi-a câştigat locul în istorie, demonstrând, în mod remarcabil, calităţi de conducere şi rezistenţă”, consideră jurnaliştii publicaţiei, în opinia cărora Volodimir Zelenski a devenit “un simbol al confruntării globale între democraţiile liberale şi autoritarism”.

Financial Times îl compară pe președintele ucrainean cu Winston Churchill, care a condus Guvernul britanic în anii celui de-al Doilea Război Mondial și după încheiea conflagrației.

Publicaţia mai notează că, înainte de război, rezultatele preşedinţiei lui Volodimir Zelenski au fost “în cel mai bun caz ambigue”, iar după încheierea conflictului va trebui “să răspundă la întrebări dificile” despre motivul pentru care ţara nu a fost pregătită în mod adecvat pentru confruntare.

Citește și: Mesajul ambasadorului din Republica Moldova în România pentru moldovenii pro-ruși: „Să se gândească la copiii lor și la copiii ucrainenilor care suferă” | VIDEO