Volkswagen recheamă sute de mii de mașini din cauza unor probleme la centura de siguranță

Potrivit France24, grupul german Volkswagen a anunţat vineri că cheamă 410.000 de maşini din cauza unei probleme la centurile de la bancheta din spate şi şi-a sfătuit clienţii să nu folosească scaunul din mijloc.

Vizate sunt 219.000 de mașini VW Polo de ultimă generaţie şi 191.000 de automobile marca spaniolă Seat din seriile Ibiza şi Arona.

Există posibilitatea, în cazuri rare, când toate locurile de pe bancheta din spate sunt ocupate, centura de siguranță a scaunului din stânga se poate deschide automat”, avertizează Volkswagen într-un comunicat.

Problema se poate remedia, dă asigurări grupul german, care îşi ”sfătuieşte clienţii să nu folosească scaunul din mijloc din spate”, atât timp cât nu este efectuată reparaţia.

Cel mai mare constructor de automobile din lume – îşi va contacta clienţii vizaţi în scurt timp, precizând că, în afara acestei defecţiuni, ”maşinile vizate pot circula în deplină securitate”.

Săptămâna aceasta a fost una plină de veşti proaste pentru Volkswagen

Audi, o marcă a grupului VW, a anunţat marţi că şi-a întrerupt livrarea către clienţi a vehiculelor din modelele A6/A7 după ce a descoperit noi ”nereguli” la motoarele diesel.

Volkswagen a recunoscut în toamna lui 2015 că a echipat 11 milioane dintre maşinile sale diesel cu un program informatic în măsură să falsifice rezultatul testelor împotriva poluării şi să ascundă emisiile care depăşesc uneori de până la 40 de ori normele autorizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS