Confidenţialitate

Volei feminin: România debutează în Golden League

Naţionala feminină de volei a României va disputa, în acest sfârșit de săptămână, primele meciuri oficiale după o pauză de aproape doi ani, în primul turneu al competiţiei Golden League.

Echipa tricoloră face parte din Grupa A, în care va avea ca adversare selecţionatele Franţei, Azerbaidjanului şi Spania, toate trei calificate la turneul final al Campionatului European. Meciurile vor avea loc de vineri până duminică la Cluj-Napoca, în sala BT Arena.

În ultimele zile, tricolorele au susţinut trei partide de verificare cu selecţionata Azerbaidjanului, toate fiind câştigate cu scorul de 4-0 de România (s-a mai disputat câte un set suplimentar, conform înţelegerii dintre cele două staff-uri).

Anul acesta, din cauza pandemiei, sistemul de disputare a competiţiei este unul modificat, etapele tur-retur fiind înlocuite cu două turnee. Dacă primul se desfăşoară la Cluj-Napoca, cel de-al doilea va avea loc în Franţa, săptămâna viitoare. Echipa clasată pe primul loc se va califica la turneul Final Four, care va avea loc la Ruse, în Bulgaria, în zilele de 19 şi 20 iunie.

Pentru această competiţie, care reprezintă o avanpremieră pentru turneul final al Campionatului European ce va fi organizat şi la Cluj-Napoca (16-25 august), selecţionerul italian al naţionalei României, Luciano Pedulla, a avut la dispoziţie un lot care combină experienţa cu elanul tinereţii unor jucătoare aflate la debutul în naţionala de senioare.

Căpitanul echipei noastre în meciurile care vor avea loc la Cluj-Napoca va fi Adelina Ungureanu. La 20 de ani, aceasta e deja o veterană a naţionalei, după ce a participat şi la turneul final al Campionatului European din 2019, venind cu experienţa celor două sezoane petrecute în prima ligă italiană, la Cuneo. Ea va juca din campionatul viitor la Busto Arsizio.

Meciul cu Franţa, de vineri, va reprezenta şi debutul la naţionala de senioare a două jucătoare care în 2019 cucereau argintul la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) şi terminau pe locul 6 la Campionatul Mondial Under-18, Alexia Căruţaşu şi Denisa Ionescu.