Confidenţialitate

Vladimir Putin vrea ca Rusia să organizeze „Jocurile Prieteniei”, o alternativă la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, eveniment sportiv la care rușii nu au fost invitați | AUDIO

Pe lângă propriile Jocuri Olimpice, denumite „Jocurile Prieteniei”, președintele rus Vladimir Putin vrea și o structură alternativă la Comitetul Internaţional Olimpic – cel care organizează competiția de anul viitor din Paris. Liderul de la Kremlin este supărat că Rusia nu a fost invitată până acum să participe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-o ședință cu miniștrii ruși, Vladimir Putin a susținut că este nevoie inevitabil de crearea de structuri alternative în sportul internaţional. Reacția a venit după ce Rusia nu a fost invitată încă de Comitetul Olimpic să participe la Jocurile de anul viitor organizate în Paris. O decizie în urma războiului din Ucraina.

În ultimele luni, liderul de la Kremlin şi alţi oficiali de rang înalt au vorbit despre ”Jocurile Mondiale ale Prieteniei”, care vor avea loc în perioada 15-29 septembrie 2024 la Moscova şi Ekaterinburg, ca alternativă la Jocurile Olimpice.

Între timp, la Paris – cu mai puțin un an înainte de Jocurilor Olimpice – pregătirile sunt în toi. Unele bulevarde sunt reasfaltate, de exemplu.

Jocurile Olimpice de vară din 2024 vor începe pe 26 iulie și se vor încheia pe 11 august.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Programul de vizitare al Turnului Eiffel, dat peste cap de un bărbat care a sărit cu parașuta din vârful monumentului | AUDIO