Confidenţialitate

Vladimir Putin: Nu Rusia a început războiul în Ucraina, ci Occidentul | AUDIO

La aproape cinci luni de când Rusia a invadat Ucraina, liderul de la Kremlin Vladimir Putin spune că nu țara sa a declanșat războiul, ci „Occidentul colectiv”. Între timp, un nou atac rusesc, soldat cu cel puțin trei morți, a avut loc la Harkov.

Vladimir Putin afirmă că Occidentul este „instigatorul direct, vinovatul pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina”.

Liderul de la Kremlin a susținut un discurs într-o întâlnire cu conducerea Dumei de Stat și cu liderii grupurilor parlamentare din Rusia, relatează agenția rusă de presă TASS.

Vladimir Putin: „Vestul a susținut a lovitură de stat în Ucraina în 2014”

Putin acuză Vestul că a susținut o lovitură de stat în Ucraina, în 2014, încurajând genocidul împotriva locuitorilor in Donabas.

Tot el a mai spus că războiul a fost dezlănțuit pentru a impune sancțiuni Rusiei.

Afirmațiile președintelui rus vin după aproape cinci luni de bombardamente și atrocițăți comise de armata Rusiei în Ucraina, țară din care au plecat milioane de oameni până în acest moment.

De altfel, agresiunile continuă. După ce zilele trecute a fost atacată Insula Șerpilor, pe care rușii o părăsiseră, astăzi, șeful Poliției din Harkov a declarat că trei oameni au murit după un atac într-o zonă rezidențială.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Soldat voluntar în Ucraina, despre război: „Rușii nu au nimic sfânt în ei. Violează copii, femei, bărbați. E un barbarism de Evul Mediu” | INTERVIU

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.