Confidenţialitate

Vladimir Putin, în vizită în Crimeea

La o zi după ce Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, președintele Rusiei a mers în vizită în Crimeea.

Vizita marchează împlinirea a 9 ani de când Rusia a anexat peninsula ucraineană.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a fost întâmpinat de guvernatorul instalat de ruși la Sevastopol, cel mai mare oraș din peninsula ucraineană Crimeea, scrie agenția Reuters.

Liderul de la Kremlin a fost dus să vadă un nou centru pentru copii și o școală de artă, iar guvernatorul din Sevastopol a spus că a fost o vizită surpriză, în condițiile în care Vladmir Putin era așteptat să participe la aceste evenimente prin videoconferință.

Agențiile și televiziunea de stat din Rusia nu au difuzat niciun comentariu din partea lui Vladimir Putin despre decizia Curtii Penale Internaționale. Instanța a emis mandat de arestare pe numele liderului de la Kremlin și l-a acuzat de crime de război în legătură cu deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina.

Purtătorul cuvânt al lui Vladimir Putin a numit însă această decizie “nulă și neavenită” și a precizat că Rusia consideră că scandaloase și inacceptabile chestiunile ridicate de Curtea Penală Internațională.

Vă amintesc, Rusia a anexat Crimeea în 2014, cu opt ani înainte de a începe invazia pe scară largă în Ucraina.