Vladimir Putin acuză Turcia că s-a ascuns după scutul NATO

Vladimir Putin acuză din nou Turcia – după ce aviația militară acestei țări a doborât un avion rusesc la granița cu Siria.

Liderul de la Kremlin nu crede că tensiunile dintre cele 2 țări se vor ameliora în perioada actualei conduceri de la Ankara.

Președintele Rusiei a făcut aceste declarații astăzi, la a 11-a conferință anuală de presă – la care au participat aproape 1.400 de jurnaliști din mai multe țări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Ceea ce a fost cu adevărat scandalos în acest caz, este că, dacă ar fi fost doar un accident şi autorităţile turce ar fi spus că nu aveau idee că este un avion rusesc, ele ar fi trebuit să ne contacteze şi să explice. Dar ce au făcut în schimb? S-au întors spre Bruxelles şi au spus că se simt ofensați. Am încercat să îi ameninţăm? Nu. Dar ei au încercat să folosească NATO ca un scut. Este acest lucru în interesul NATO? Se dovedeşte că nu”, a spus liderul de la Kremlin.

Să mai spunem că un detaliu care nu a trecut neobservat de jurnaliștii acreditați la conferința de presă este acela că harta din spatele lui Vladimir Putin a inclus și Crimeea.

Rusia a fost acuzată de statele europene că a anexat ilegal peninsula, în martie anul trecut.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS