Confidenţialitate

Vladimir Putin avertizează Occidentul să ”nu treacă linia roșie” în relația cu Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, avertizează alte state să nu ”treacă linia roşie” în relaţiile cu Federația, în contextul în care NATO, în frunte cu Statele Unite, îi cere insistent să-și retragă trupele de la granița cu Ucraina.

În discursul în fața națiunii, liderul de la Kremlin a transmis că Rusia este cea care va stabili pe unde trece acea ”linie roșie” despre care a spus că speră să nu fie încălcată de nimeni.

Putin a  avertizat și că Occidentul ar putea ”regreta” orice provocare împotriva intereselor Rusiei şi a spus că răspunsul Moscovei va fi unul ”rapid şi dur”.
Reacția Moscovei vine după ce liderii ucraineni, printre care președintele și ministrul de Externe, au denunțat în ultimele săptămâni încălcarea acordului de pace de către Rusia la granița comună și dislocarea a peste 100.000 de soldați ruși la nord de zona Donbas.

Iar NATO a cerut Rusiei să renunțe la aceste mișcări.

În acest context, Alianța Nord Atlantică a anunțat că mai multe avioane NATO au interceptat marți avioane de luptă rusești deasupra Mării Baltice.

Acestea din urmă nu au anunțat planul de zbor, nu au putut fi identificate initial  ceea poate crea riscuri pentru aviația civilă, spune Alianța.

  • Anca Grădinaru