Confidenţialitate

Vlad Voiculescu: Studiile pe care se bazează utilizarea unui medicament de uz veterinar sunt inconsistente | AUDIO

Studiile pe care se bazează utilizarea unui medicament antiparazitar de uz veterinar  în tratarea Covid 19 sunt deocamdată “inconsistente” din punct de vedere ştiinţific, spune secretarul de stat in Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Ea atrage atenția că în prezent acesta nu s-a dovedit  eficient în tratamentul infecţiei  cu Sars Cov 2 iar  folosirea unor astfel de substanțe care încă nu au fost testate și considerate sigure este extrem de riscanta, mai spune Andreea Moldovan.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut Agenţiei Naţionale a Medicamentului o opinie cu privire la folosirea acestui medicament de uz veterinar în tratamentul anti-COVID-19.

”Este foarte important pentru populație să înțeleagă că nu tot ceea ce se aude este o știre adevărată ci poate fi fake news și întotdeauna trebuie pusă în balanță veridicitatea acestei informații și cu riscul ca un pacient care suferă de infecție Covid îl poate avea luând un tratament  care nu e recomandat, nu este testat și până în prezent nu este eficace”, a declarat Andreea Moldovan.

”Informațiile medicale e bine să fie luate de la medici. Noi, restul, economiști, tâmplari, zugravi, jurnaliști, e bine să întrebăm medici atunci când este vorba de tratamentul pentru o boală sau alta. Asta e recomandat pentru toată lumea”, a spus și ministrul Vlad Voiculescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.