Confidenţialitate

Vlad Voiculescu rămâne ministru al Sănătății, a anunțat liderul USR, Dan Barna | AUDIO

Vlad Voiculescu nu va fi demis din fruntea Ministerului Sănătății, a anunțat liderul USR, Dan Barna, după ședința coaliției de guvernare.

Barna a admis însă că Vlad Voiculescu a făcut unele greșeli de comunicare și l-a îndemnat să iasă public să explice deciziile luate:

„În momentul de față nu există vreo analiză de revocare sau vreo perspectivă de revocare pe termen scurt. Legal, pe Constituție, premierul are atricutul de a decide revocări sau demiteri, în egală măsură într-un guvern de coaliție, o astfel de decizie se ia în mod firesc după un dialog în cadrul coaliției. Orice decizii se iau în urma discuțiilor din coaliție, decizia finală aparținând premierului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PNL, principalul partid din coaliția de guvernare,  avertizează USR PLUS că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, trebuie să-și îmbunătățească rapid performanța.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după ședința de luni a coaliției de guvernare, că deși răspunderea politică pentru performanța lui Voiculescu aparține partidului său, USR PLUS, PNL nu va tolera la nesfârșit erorile comise la acest minister.

De asemenea, Ludovic Orban crede că premierul poate propune remanierea oricărui ministru al cabinetului deși protocolul de funcționare a coaliției prevede că nicio schimbare nu va fi făcută decât în cadrul alianței:

„Le-am spus foarte clar colegilor din USR PLUS că răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Voiculescu aparține partidului care îl susține. Privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății, exigența noastră față de modul în care este condus este maximă. Susținem foarte clar dreptul premierului ca, atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile, premierul are dreptul constituțional de a schimba ministrul respectiv. Atunci când un ministru nu-și face treaba, partidul care l-a propus trebuie să solicite schimbarea.”