Confidenţialitate

Campionul european la mountain bike, Vlad Dascălu, suspendat pentru 17 luni de Tribunalul anti-dopaj al Uniunii Cicliste Internaționale. Reacția FRC | AUDIO

Ciclistul Vlad Dascălu, campion european la mountain bike, a fost suspendat pentru 17 luni. El s-ar fi sustras de la unele controale anti-dopaj. Sportivul ar fi urmat să concureze și la Jocurile Olimpice de la Paris. Vlad Dascălu poate contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciclistul Vlad Dascălu a fost suspendat de Tribunalul anti-dopaj al Uniunii Cicliste Internaționale până pe 20 octombrie 2025. Sportivul nu a fost de găsit de trei ori în ultimul an în locuri în care ar fi trebuit să se afle pentru recoltarea de probe anti-dopaj. Uniunea Ciclistă internațională a deschis și o anchetă în acest caz. Vlad Dascălu a fost campion european la mountain bike anul trecut și ar fi trebui să participe și anul acesta la Jocurile Olimpice de la Paris. Decizia de suspendare poate fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termen de o lună.

Federația Română de Ciclism (FRC) a precizat că nu este vorba despre un caz de dopaj și poate doar să îl susțină moral pe sportivul român.

Sursa foto: Facebook / Vlad Dascălu

Citește și: Marcel Ciolacu, la expoziția Black Sea Defense and Aerospace: Se vor semna înțelegeri comerciale cu parteneri internaționali pentru a produce arme și muniții la standarde NATO | AUDIO | VIDEO