Confidenţialitate

Vizită istorică a premierului japonez în Ucraina | AUDIO

Vizită istorică a premierului japonez în Ucraina. Fumio Kishida s-a oprit prima dată în orașul Bucea – devenit un simbol al crimelor comise de Rusia. Oficialul nipon a depus o coroană de flori – ca omagiu pentru persoanele care și-au pierdut viața de la începutul invaziei. La Kiev are programată o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prim-ministrul Japonez a ajuns marți cu trenul la Kiev, unde a făcut o scurtă oprire. De acolo, tot cu trenul s-a deplasat în orașul Bucea, aflat lângă capitala Ucrainei.

Așezarea a devenit un adevărat simbol al atrocitățile comise de invadatorii ruși. Autoritățile de la Kiev susțin că mii de civili au fost uciși de bombardamentele rusești asupra localității Bucea.

Ca omagiu pentru cei care și-au pierdut viața, premierul Fumio Kishida a depus o coroană de flori în preajma unei gropi comune unde au fost găsite sute de trupuri, conform unor imagini publicate de Agenția France Press.

„Această vizită istorică este un semn de solidaritate puternică între Ucraina şi Japonia”, a scris pe Facebook ministrul-adjunct al afacerilor Externe ucrainean care a și postat câteva fotografii de pe peronul gării din Kiev.

Vizita este considerată una istorică pentru că Fumio Kishida este primul șef al Executivului de la Tokyo care vizitează o zonă de război de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și pentru că deplasarea la Kiev coincide cu momentul în care preşedintele chinez Xi Jinping se află la Moscova pentru discuții cu omologul său rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin l-a primit marţi după-amiază la Kremlin, pentru a doua zi consecutiv, pe Xi Jinping.

Jurnaliştii prezenţi relatează că Vladimir Putin i s-a adresat omologului său chinez cu apelativul „prieten drag”, conform agenției TASS. Vizita este încadrată de Beijing ca un demers de pace, pe care însă Occidentul îl privește sceptic.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Japonia: A fost autorizat un test de sânge care ajută în diagnosticarea bolii Alzheimer | AUDIO