Vis împlinit pentru Chupi din trupa Mandinga

Chupi a avut parte de o surpriză de proporţii în timpul turneului trupei în Azerbaidjan şi Turcia.

Joi, în Istanbul, Chupi l-a cunoscut pe Mehmet Tamdeger, fondatorul şi proprietarul Mehmet Istanbul Cymbals. Cu ajutorul More Sound, distribuitorul în România al faimoaselor cinele, Chupi a vizitat fabrica unde sunt create acestea. Lucrate manual, după o tehnică specială, cinelele, pe care şi Chupi le foloseşte în concertele Mandinga, au reuşit să-l fascineze pe artist.

Chupi a stat lângă lucrători şi a încercat să facă un instrument, pentru ca până la urmă să-i lase pe specialişti la treabă şi el să se retragă la poveşti cu Mehmet Tamdeger, fiind primul muzician român care a avut această onoare.

Chupi a aflat că proprrietarul Mehmet Istanbul Cymbals, acum în vârstă de 73 de ani, a descoperit tehnica specială a fabricării acestor instrumente la 9 ani de la Mikhail Zilcan, nepotul lui Kerope Zilcan, un alt nume greu în industrie. El a crescut afacerea familiei uşor-uşor până când în 1996 aceasta a ajuns să-i poarte numele.

‘A fost o experienţă copleşitoare să fiu primul român care face alături de un tur de fabrică. Apoi am avut o discuţie despre cum pasiunea lui s-a transformat într-o afacere profitabilă, care oferă acum muzicienilor unele dintre cele mai bune instrumente. Pe lângă întâlnirea cu fanii noştri din aceste turneu, experienţa din Istanbul cu siguranţă nu o voi uita prea uşor’, povesteşte simpaticul membru al trupei Mandinga, Chupi.

După Azerbaidjan și Turcia, Mandinga a revenit în România unde are programate mai multe show-uri sub sloganul ‘playing happiness’.