Viral Nova: Cele mai ciudate competiţii din lume

Marţi, emisiunea Deşteptarea, de la Europa FM, a prezentat cele mai ciudate competiţii din lume, de la concursuri de skandenberg cu degetele de la picioare şi până la campionate de sex în aer.

Trebuie să ai ceva imaginaţie pentru pentru a născoci competiţii precum cele prezentate marţi, la Europa FM, în emisiunea Deşteptarea.

Cei care au talente inutile pot găsi, dacă-şi dau siliniţa, oameni asemeni lor şi se pot angaja în competiţii care mai de care mai ciudate şi amuzante. Aşa aflăm că există concursuri de skandenberg cu degetele de la picioare sau campionate de sex în aer.

Publicaţia Viral Nova a făcut o listă cu cele mai ciudate competiţii din lume, citată de Vlad şi George în Deşteptarea:

1. De-a buşilea Cea mai mare întrecere de-a buşilea între bebeluşi a avut loc în China, însă aceste ‘curse’ au loc în mai multe părţi ale globului.

2. Brânză la vale Această competiţie presupune rostogolirea unei roţi de brânză de 4 kilograme pe Cooper’s Hill, din Marea Britanie. Competitorii se întrec, iar primul care ajunge jos primeşte brânza.

3. Olimpiada unghiilor Olimpiata unghiilor are loc an de an în Londra şi se numeşte ‘ Nailympia’, iar prima ediţie a avut loc acum zece ani.

4. În copaci În Indonesia, concurenţii ung copacii cu grăsime şi apoi încearcă să se caţere şi să ajungă în vârf, unde se găsesc premiile.

5. Skandenberg cu degetele de la picioare Această competiţie a avut loc pentru prima dată într-un local englezesc, iar acum a devenit un concurs naţional.

6. Bebeluşi plângăcioşi Acest concurs are peste 400 de ani vechime şi se trage din Japonia, unde luptătorii sumo încearcă să facă bebeluşii să plângă strâmbându-se la ei. Se spune că acest lucru aduce noroc şi sănătate bebeluşilor.

7. Cursele de struţi Aceste curse sunt populare în Africa şi în unele părţi ale Statelor Unite. Se aseamănă cu cursele de cai, doar că, de cele mai multe ori, ‘călăreţii’ cad de pe struţ.

8. ‘Cine nu e gata, îl iau cu lopata’ Cursele cu lopata sunt asemănătoare cu cele de ski. Se pot folosi lopeţi normale, care pot atinge viteza pe 96 de kilometri pe oră.

9. Aruncatul telefonului Acest tip de concursuri au loc în mai multe locuri din lume, iar campionatul mondial se ţine în Finlanda. Multe dintre aceste evenimente sunt sponsorizare de companii de reciclare, iar competitorii îşi aruncă telefoanele vechi în speranţa de a primi unul nou.

10. Cântatul la chitară în aer Primul campionat de acest fel a avut loc în Finlanda, în anul 1996 şi a continuat, an de an. Şi alte ţări au preluat bizarul concurs.

11. Căratul nevestei Aceste competiţii au loc peste tot în lume. Soţii îşi poartă soţiile în spate, prin obstacole, încercând să treaca primii de linia de sosire. Campionatul mondial are loc în Finlanda, în fiecare an.

12. Concurs cu viermi Concurenţii aleg o bucată de pământ şi încearcă să scoată un număr cât mai mare de viermi într-o perioadă de timp determinată. Recordul îi aparţine unei fetiţe în vârstă de zece ani, care a reuşit să scoată 567 de viermi din pământ.

13. Campionatele de bărbi şi mustăţi Aceste concursuri au loc peste tot în Statele Unite şi Europa, iar competiţia are multe categorii şi mulţi participanţi. Prima astfel de competiţie a avut loc în 1990.

14. Întreceri cu patul Această competiţie se desfăşoară în mai multe locuri din lume. În pat trebuie să se afle cel puţin o persoană. Multe astfel de concursuri se organizează în scop caritabil.

15. Sex în aer Campionatele de sex în aer se ţin încă din 2009. În Statele Unite există un turneu naţional în cadrul căruia se ‘încoronează’ câştigătorii regionali, după care concurează pentru victoria supremă, care poate fi deţinută de un singur participant.