Viorica Dăncilă: Sper ca preşedintele să dea un răspuns în curând privind noii membri ai guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre fiecare propunere în parte la cele trei ministere unde sunt miniștri interimar, dar și legat de postul de vicepremier și speră că șeful statului va da curând un răspuns.

“Am avut o discuție la Palatul Cotroceni privind nominalizarea miniștrilor și punerea în aplicare a referendumului. Referitor la cele trei portofilii, am discutat despre fiecare siuație în parte și despre postul de vicepremier și în scurt timp sperăm la un răspuns”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi dimineața, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Viorica Dăncilă i-a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice și miniștri ai Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

Ulterior, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că președintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlățean, propunerea PSD pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidențiale din 2014.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS