Confidenţialitate

Viorica Dăncilă: ”Ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze de anumiți pasageri”

Premierul demis Viorica Dăncilă anunță că Răzvan Cuc riscă să fie destituit de la șefia Ministerului Transporturilor, dacă acuzațiile la adresa lui se vor dovedi adevărate.

Fosta șefă a TAROM, Mădălina Mezei, a dezvăluit că ministrul Transporturilor i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură, pentru a-i împiedica pe unii parlamentari să ajungă la București.

Întrebată dacă i-a cerut explicații ministrului Răzvan Cuc, premierul încă în funcție, Viorica Dăncilă a spus că are încredere în prezumția de nevinovăție și așteaptă concluziile Corpului de Control, pe care l-a trimis la TAROM.

“După câte înțeleg, ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze dacă sunt anumiți pasageri, așa este regulamentul, dar acest lucru nu înseamnă că și-ar permite să țină navele la sol. Am transmis corpul de control la Tarom și la Ministerul Transporturilor. Eu am încredere în oameni și la prezumția de nevinovăție. Este o acuzație gravă și de aceea este grav atunci când noi spunem că este adevărat. Eu cred că nimeni nu și-ar fi permis să facă așa ceva “, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată ce măsură va lua în cazul ministrului Răzvan Cuc, dacă se adeverește tentativa de obstrucționare a traficului aerian în ziua moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă a răspuns: “Demitere imediată, dar nu cred în așa ceva, nu cred că cineva și-ar permite să facă așa ceva. Văd că porniți de la premisa că este adevărat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viorica Dăncilă a adăugat că discuția dintre ministrul Cuc și fostul director TAROM a fost o discuție între colegi.

“Fiecare dintre noi, presupun, că a vorbit cu prietenii… Dumnealui, cunoștințele dumnealui… Suntem colegi, este normal că să vorbim între noi, colegii. Nu vă imaginați că în alte partide politice nu discuta colegii între ei. Este normal să discute și cu domnul Arsenie, este normal să discute și cu alți deputați”, a mai spus premierul demis.

DNA cercetează o posibilă faptă de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor. Procurorii au audiat-o, luni, în calitate de martor, pe fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei.

La ieșirea de la audieri, aceasta a spus că le-a oferit anchetatorilor toate detaliile necesare pentru stabilirea adevărului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a negat acuzațiile pe care i le aduce fosta șefă a TAROM. El susține că Mădălina Mezei a fost demisă de consiliul de administrație al companiei din cauza incompetenței și pentru că și-ar fi avantajat membri ai familiei care lucrează la TAROM.