Viorica Dăncilă: Mergem mai departe cu adoptarea rectificării bugetare

Soluţia aleasă de Guvern este să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare, a anunțat la începutul ședinței de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Ne-am îndeplinit obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că a primit „cu uimire” declaraţia de marţi a preşedintelui Klaus Iohannis.

CSAT s-a reunit, marți, pentru analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, însă şedinţa a fost suspendată de şeful statului.

”Nu s-a putut obţine consens, adică unanimitate în CSAT, şi nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetară. Am luat decizia să suspend şedinţa CSAT, deoarece, după părerea mea, rectificarea bugetară este necesară, dar, pe de altă parte, nu putem face abstracţie şi nu dorim să facem abstracţie de la principiul colaborării loiale între instituţiile statului. Şi atunci, prin suspendarea şedinţei CSAT, am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare, să renunţe la aceste tăieri bugetare în zona securităţii naţionale, care în niciun caz nu pot fi explicate decât eventual printr-o sintagmă de tip ‘şicană politică’, să se revină la discuţii, la colaborări şi imediat ce situaţia va fi remediată se va putea obţine avizul CSAT”, a precizat Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS