Confidenţialitate

Viorica Dăncilă – întâlnire la Bruxelles cu Frans Timmermans

Viorica Dăncilă va fi, miercuri și joi la Bruxelles, unde va avea o întrevedere cu Frans Timmermans, în contextul în care prim-vicepreședintele CE a exprimat îngrijori cu privire la ordonanțele din justiție. Ea se va întâlni și cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

„În următoarele două zile mă voi afla într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru a participa la două evenimente importante dedicate egalității de șanse și promovării drepturilor femeilor. Voi avea de asemenea întrevederi bilaterale cu reprezentanți ai instituțiilor europene, printre care prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și cu negociatorul-șef pentru Brexit, Michel Barnier”, a anunța Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de marți a Guvernului.

Aceasta este prima întrevedere între cei doi după ce la Congresul PES din 23 februarie, Frans Timmermans a evitat-o pe Viorica Dăncilă, potrivit imaginilor apărute în spațiul public. În cadrul evenimentului, prim-vicepreședintele CE a criticat și legile justiției, avertizându-l pe liderul PSD Liviu Dragnea că dacă vrea să mai facă parte din partidul socialiștilor europeni ar trebui să respecte valorile fundamentale ale formațiunii.

La Congresul PES, Frans Timmermans a fost desemnat candidatul socialiștilor europeni pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

După gestul lui Timmermans, Viorica Dăncilă a fost întrebată despre imaginile devenite virale, în care prim-vicepreşedintele CE nu salută prim-ministrul român, deşi era un cadru oficial în care toţi cei prezenţi se salutau. Ea a spus are o relație foarte bună cu oficialul european, se cunosc de mult timp şi că întâlnirea de la Madrid a fost un succes.