Viorica Dăncilă i-a oferit cadou Papei „un întreg meniu“

Presa din Italia relatează întâlnirea dintre Papa Francisc și premierul României, Viorica Dăncilă, remarcând că aceasta i-a adus Papei ”un întreg meniu“, după cum s-a exprimat chiar Suveranul Pontif.

Premierul Viorica Dăncilă a oferit mai multe cadouri acestuia. Printre ele a fost și un stilou personalizat – inscripţionat cu numele Papei Francisc – modelul Poenari Majestic Blackwood, confecţionat, manual, din lemn, în România, la atelierele din Suceava.

Dintre toate cadourile, jurnaliștii italieni au remarcat seminţele de legume şi plante din soiuri tradiţionale româneşti şi un puiet de măr Florina, pe care Suveranul Pontif le-a primit ca ”să le sădească în propria sa grădină din incinta Castelului Gandolfo, în care au fost sădite seminţe primite şi de la înalţi oficiali ai altor state”, precizează Guvernul.

Guvernul României este generos cu descrierea ”pachetului agricol” oferit cadou. Seminţele de legume şi plante au fost obținute la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău de inginerul şi preotul Costel Vânătorul: castravete amar Rodeo, castravete cu ţepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuştean Topaz și busuioc violet Serafim.

Jurnaliştii italieni transmit că vizita a durat doar 24 de minute, nu 45 de minute, aşa cum a spus Viorica Dăncilă într-o intervenție la Antena 3.

În comunicatul transmis de Guvernul României se precizează că ”șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care a acordat-o mereu relațiilor cu România și a exprimat speranța că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România.

În cursul audierii, a fost discutată și dorința de a spori prezența românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice și religioase de înaltă ținută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern. Înaltul oficial român a mulțumit pentru punerea la dispoziție a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziției Comorile României la Vatican”.

Filmul mut al întâlnirii Viorica Dăncilă – Papa Francisc

În premieră, Guvernul României a oferit o înregistrare video a întâlnirii, însă fără sunet, fără a explica motivul pentru care rezumatul video este un ”film mut”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS