Întâlnirea dintre Papa Francisc şi Viorica Dăncilă, într-un film mut – VIDEO

Guvernul României a urcat pe canalul de Youtube un clip video fără sunet de la întâlnirea pe care premierul Viorica Dăncilă a avut-o astăzi cu Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Şefa Executivului de la Bucureşti a relatat că, în cadrul discuţiilor cu Suveranul Pontif, acesta a întrebat-o dacă are puterea să îşi ducă la capăt mandatul de prim-ministru şi că a felicitat-o pentru faptul că este prima femeie din România care deţine funcţia de prim-ministru.

“Răspunsul meu a fost un ‘da’ categoric, că îmi doresc acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a spus că, în acelaşi context, Papa s-a arătat bucuros pentru faptul că Dăncilă este prima femeie din România care deţine funcţia de prim-ministru şi că a întrebat-o cum vede provocările din această postură.

“I-am răspuns că provocările se pliază pe mesajul dumnealui, şi anume că mi-aş dori ca în România să existe mai puţină dezbinare, mai multe cuvinte frumoase care să le înlocuiască pe cele urâte, mai multă atenţie la cei din jurul nostru, la mesaje pozitive în loc de mesaje negative. România să-şi găsească consensul şi să dea dovadă de unitatea pe care am avut-o odată pe lucruri majore pentru ţară, că mi-ar plăcea să nu mai văd dezbinare între generaţii, între categorii socio-profesionale şi că, în fond, toţi putem merge pe acelaşi drum, dar va fi un mers temeinic şi chiar dacă vom ajunge puţin mai târziu, vom ajunge mult mai în siguranţă şi cu rezultate mult mai bune”, a afirmat premierul.

Dăncilă a precizat că Papa a fost “încântat” de mesajul său şi i-a adresat mai multe întrebări “legate de România, legate de români, legate de credinţa românilor”.

“Mi-a pus întrebări… dacă în România oamenii au credinţă, dacă Biserica Catolică, ortodocşii, dacă există o înţelegere între Biserici, dacă există linişte din acest punct de vedere. I-am răspuns că da şi i-am spus acest lucru cu siguranţă, pentru că chiar cred acest lucru şi am văzut acest lucru”, a declarat premierul la Antena 3.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS