Viorica Dăncilă: „Guvernul nu renunță la OUG privind măsurile fiscale”

Guvernul nu renunţă la ordonanţa anunţată de ministrul Finanţelor, dar aceasta va fi adoptată numai după o discuţie cu Comitetul Economic şi Social, a declarat, joi, premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Parlamentului.

„Nu renunţăm la această ordonanţă, astăzi avem CES-ul (Comitetul Economic şi Social) şi acolo vor avea loc discuţii cu patronatele, sindicatele, reprezentanţii CES. Dacă vom avea această discuţie în cadrul CES, adoptăm această ordonanţă”, a precizat Dăncilă.

Cât priveşte criticile la adresa acestei ordonanţe pe motiv că sunt introduse noi taxe, în condiţiile în care a promis că acest lucru nu se va întâmpla, prim-ministrul a susţinut că toate prevederile actului normativ sunt „pentru cetăţeni” şi vor aduce „beneficii”.

„Tot ceea ce am făcut şi toate punctele din această ordonanţă sunt pentru cetăţeni. Deci, în momentul în care Guvernul României ia măsuri pentru cetăţeni, eu cred că acest lucru este benefic. Ştiu că există o rezistenţă, ştiu că există întotdeauna şi nemulţumiţi. Aduceţi-vă aminte de trecerea contribuţiilor. Şi atunci s-a spus că va fi un lucru rău şi am văzut că a avut şi un impact bugetar bun şi am văzut că această decizie a fost bună. Eu cred în aceste măsuri şi cred că aceste măsuri vor aduce beneficii cetăţenilor”, a afirmat Dăncilă.

Ea a vorbit despre prevederile preconizate în domeniul bancar.

„Am să iau un singur exemplu, pentru că am văzut că este cel mai prezent în spaţiul public, cel referitor la bănci. Pe mine mă interesează foarte mult ca cetăţenii care au contractat împrumuturi să nu mai aibă dobânzile atât de mari, mă interesează să ajut cetăţenii, suntem un Guvern de stânga şi eu cred că trebuie să luăm aceste măsuri”, a explicat Dăncilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS