Viorica Dăncilă gafează din nou: „Sunt primul prim-ministru care vizitează Macedonia”

După recenta gafă din Muntenegru, când a încurcat capitala – Podgorica – cu cea a Kosovo, care e Pristina, premierul Viorica Dăncilîă a intrat într-o nouă încurcătură, în Macedonia.

Aceeași frază de curtoazie pare să-i poarte ghinion premierului Viorica Dăncilă. S-a întâmplat și la conferința de presă de după  discuțiile cu Zoran Zaev, șeful Guvernului de la Skopje.

După ce a trecut cu bine de numele capitalei, prim-ministrul s-a erijat în primul șef de guvern care a vizitat vreodată statul.

Paharul de sticlă de pe pupitrul omologului său s-a spart instantaneu.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje, ca primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu e clar ce a vrut să spună premierul. E adevărat, e primul șef de Guvern care vine la Skopje după instalarea noului Executiv, acum o lună. Nu este însă, nici de pe departe, primul din istorie.

Viorica Dăncilă a mers, însă, mai departe.  „Am abordat subiectul comubităților Republicii… cetăcenilor macedoni (sic!) în România, dar și a (sic!) cetățenilor aromâni (sic!) din Republica Macedonia și l-am anunțat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei inițiative legislative în Parlamentul României, a fost inaugurată (sic!) ziua Limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a continuat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cetățenii macedoni”, cum îi numește premierul Dăncilă, sunt de fapt macedoneni, cetățenia “aromână” nu există, evident, dar ziua limbii macedonene se va sărbători, într-adevăr, și în România de pe 8 decembrie anul acesta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS