O nouă gafă a premierului: Viorica Dăncilă a confundat capitala Muntenegrului cu cea a Kosovo

Aflată în vizită oficială în Muntenegru, la Podgorica, şefa guvernului de la Bucureşti a susţinut în discursul său că se află la Pristina, capitala Kosovo.

Greșeală Vioricăi Dăncilă a fost corectată de translatorul oficial.  Pe site-ul Executivului nu apare înregistrarea, iar materialul video a fost șters de pe Facebook.

Premierul a spus, în cadrul conferinței comune cu omologul muntenegrean, că îi pare bine să fie la Pristina, care este de fapt capitala Kosovo, un stat nerecunoscut de România. Translatorul oficial a corectat eroarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ulterior, pe site-ul și pe canalul de Youtube al guvernului muntenegrean sunetul din partea în care premierul român a spus Priştina în loc de Podgorica a fost tăiat.

În urma vizitei premierului în Muntenegru, Guvernul a transmis un comunicat de presa in care a arătat că „întâlnirea a prilejuit reconfirmarea nivelului deosebit al relaţiilor bilaterale şi a permis discutarea şi aprofundarea aspectelor de interes comun ale agendei bilaterale, europene şi internaţionale”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS